دیمیتری مدودف خاطرنشان کرد: اگر تشدید تنش ها ادامه یابد، هیچ احتمالی را نمی توان رد کرد زیرا کشورهای ناتو در واقع وارد جنگ شده اند.
به گفته وی، کشورهای غربی باید درک کنند که در کنار اوکراین می جنگند.
مدودف گفت: «آنها تنها با ارائه سلاح و بودجه در کنار اوکراین نیستند. آنها مستقیماً در عملیات نظامی مشارکت دارند زیرا در خاک روسیه هدف شناسایی می کنند و با این کار موشک های ساخت آمریکا و اروپا را هدایت می کنند. آنها علیه روسیه می جنگند. اگر شرایط اینگونه است، هیچ احتمالی را نمی توان حذف کرد.»
در هفته جاری مدودف در واکنش به صدور مجوز برای حمله به عمق خاک روسیه گفت که جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا آگاهانه و عامدانه بهدنبال افزایش تنش با روسیه است.
معاون شورای امنیت ملی روسیه در کانال تلگرامی خود نوشت که جو بایدن با تصمیم خود برای صدور مجوز حمله به عمق خاک روسیه با موشک های دوربرد اتکمز(ATACMS)، عامدانه در حال تشدید درگیری ها با مسکو است.
خبرگزاری رویترز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ به نقل از سه منبع آگاه اعلام کرد که جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه را لغو کرده است.
به گفته این منابع آگاه، اولین حملات به عمق خاک روسیه احتمالا با استفاده از موشکهای دوربرد تاکتیکی اتکمز (ATACMS) که برد آنها بیش از ۳۰۰ کیلومتر است انجام خواهد شد اما آنها به دلیل نگرانیهای امنیتی عملیاتی، به جزئیات بیشتری در این خصوص اشاره نکردند.
در همین حال اوکراین چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ رگباری از موشکهای کروز «سایه طوفان» انگلیس را تنها یک روز پس از استفاده از موشکهای «اتکمز» آمریکایی، به سمت روسیه شلیک کرد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه طی روزهای اخیر و پیش از این حملات، دکترین جدید هستهای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هستهای را کاهش میدهد.
این دکترین به روسیه اجازه میدهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هستهای برخوردار است، به حمله هستهای روی آورد.
پوتین پیشتر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.
نظر شما